Polyglot Gathering 2024

Překlad do češtiny je z 98% kompletní. Všechny aktuální informace najdete v angličtině a také .

Často kladené otázky

Bude se v roce 2024 konat Polyglot Gathering? A kde?

Tento rok pro vás připravujeme dvě akce:

Obě akce jsou samostatné a je potřeba se přihlásit na každou zvlášť. Registrace a platba na jednu akci neplatí zároveň i pro druhou.

Jak se můžu registrovat? Kolik to stojí?

Registrace na Polyglot Gathering Online je otevřená, ceny lístků jsou uvedeny na stránce s registrací.

Registrace na Polyglot Gathering v Praze je otevřená, ceny lístků jsou uvedeny na stránce “Jak se zúčastnit”.

Týkající se Polyglot Gatheringu v Česku

Bude moje registrace na Polyglot Gathering v Praze platná také na Polyglot Gathering Online?

Ne, obě akce jsou samostatné a je potřeba se přihlásit na každou zvlášť. Registrace a platba na jednu akci neplatí zároveň i pro druhou.

Pořádají se nějaké rychlokurzy před nebo po Polyglot Gathering?

Informace budou k dispozici již brzy. Sledujte nás na sociálních sítích, aby vám nic neuniklo!

Přišla vám moje registrace/platba?

Ihned po registraci obdržíte potvrzovací e-mail. Pokud nedorazil ani do složky se spamem, ozvěte se nám.
Bankovní převod často trvá i několik dní. Každopádně až platba přijde, budeme vás o tom informovat.

Potřebuji vízum pro vstup do České republiky?

Zde si můžete ověřit, jaká je situace v závislosti na vašem občanství, a v případě potřeby si co nejdříve vyřiďte schengenské vízum.

Týkající se Polyglot Gatheringu Online

Jakou platformu budeme používat?

Budeme používat vlastní virtuální vícejazyčnou platformu s názvem Retevent. Pro lepší zážitek doporučujeme použít počítač s kabelovým připojením k internetu a sluchátka s mikrofonem. Chytré telefony mají někdy jen omezenou podporu.

On the 27th of February, all registered participants will receive an e-mail with a link to the platform and login information. You do not need to install anything, you only need a web browser (using Chrome or Firefox is recommended).

Je program vhodný pro mé časové pásmo?

Snažíme se, aby tato online akce byla co nejglobálnější a program vhodný pro různá časová pásma.

Všechny přednášky budou nahrávány a budete je moci sledovat později, i po akci – platforma zůstane k dispozici jeden měsíc po skončení Polyglot Gathering.

Co získám se svým online lístkem?

Kromě oficiálních termínů Polyglot Gathering Online (od 29. února do 3. března), kdy se v přímém přenosu konají přednášky a chaty v mnoha jazycích, budou stránky akce i nadále k dispozici ještě měsíc potom! Budete se tak moct podívat na záznamy přednášek, které jste nestihli.

Bude moje registrace na Polyglot Gathering Online platná také na Polyglot Gathering v Praze?

Ne, obě akce jsou samostatné a je potřeba se přihlásit na každou zvlášť. Registrace a platba na jednu akci neplatí zároveň i pro druhou.

Jsou lístky na Polyglot Gathering Online vratné?

Lístky na Polyglot Gathering Online nejsou vratné.

Proběhla moje registrace v pořádku?

Ihned po registraci obdržíte potvrzovací e-mail. Pokud nedorazil, zkontrolujte si, prosím, také složku se spamem. Pokud není ani tam, ozvěte se nám.

Týkající se obou akcí

Můžu přispět k programu?

Ano, přijímáme návrhy na přednášky a workshopy (45minutové). Přednášky mohou být v jakémkoli hlavním jazyce a mnohých menších. Řečníci by měli být motivováni myšlenkou sdílet svou vášeň s komunitou polyglotů. Prosím vyplňte tento formulář a odešlete svůj návrh na Polyglot Gathering Online.

Můžu se zúčastnit, pokud mluvím jen jedním jazykem?

Ano! Polyglot Gathering je organizován pro milovníky jazyků, ale není žádný minimální počet jazyků, kterými účastníci musí mluvit. Podívejte se na loňský program (nebo videa z minulých let) a pokud si myslíte, že byste si takovou akci užili, jste vítáni se k nám připojit. Účastníci ovládají 1 až 30 jazyků, medián je 6.

Jaké jazyky jsou používání během Polyglot Gathering?

Všichni účastníci Polyglot Gatheringu mají v profilu seznam jazyků, kterými chtějí komunikovat. Není neobvyklé změnit jazyk uprostřed konverzace nebo když se připojí další člověk. Nejčastějšími jazyky jsou angličtina, španělština, němčina, francouzština, ruština a esperanto. Nedivte se, že lidé kolem vás někdy mluví jazykem, o kterém jste předtím ani neslyšeli. Většina rozhovorů je v angličtině, ale používají se i další jazyky. Jazyky použité při každé přednášce jsou vždy uvedeny v programu.

Jde o další Polyglot Conference?

Ne, Polyglot Conference je samostatná akce pořádaná našimi přáteli Richardem Simcottem a Alexem Rawlingsem, která se obvykle koná každý rok v jiné zemi a nyní i online.
Obě akce se snaží spojit polygloty a jazykové nadšence a umožnit této komunitě setkávání s sdílení naší vášně pro jazyky. Jsou vítáni také účastníci, kteří již na polyglotských konferencích byli a rádi by se znovu setkali s podobně smýšlejícími milovníky jazyků.

Zaregistrujte se na Polyglot Gathering 2024