Takéto podujatie ešte Slovensko nezažilo! Piati svetoznámi polygloti prídu do Bratislavy porozprávať svoje najpraktickejšie metódy na učenie sa jazykov. Žiadna teória, len rokmi overená prax. Dozviete sa, akým spôsobom sa jazyky učia ľudia, ktorí sa ich naučili 6, 10 či dokonca vyše 30. Na Youtube majú desaťtisíce fanúšikov, ich prednášky si vypočuli už státisíce, a teraz sa prídu o svoje know-how podeliť aj s nami. Príďte si vypočuť majstrov jazykov a inšpirujte sa pre svoje vlastné učenie. Zabezpečené bude tlmočenie do slovenčiny.

Kedy?

Sobota 4. júna od 14:00 do 18:00

Kde?

Aula Ekonomickej univerzity v Bratislave

Cena

14,90 EUR, študenti, dôchodcovia a ZŤP: 9,90 EUR

Kúpte si lístok!

O prednášajúcich

Steve Kaufmann

Zázračný cyklus učenia sa jazykov

Úspech záleží na vašom postoji a na tom, koľko času s jazykom strávite. Učenie je jednoduché a spočíva v troch navzájom sa podporujúcich aktivitách, teda v zázračnom cykle učenia sa jazykov.

  1. Učte sa významy nových slov a fráz
  2. Nechajte si mozog navyknúť na nový jazyk pomocou zmysluplného počúvania a čítania
  3. Začnite rozprávať, keď sa na to cítite, dôverujte si a nemajte obavy z výslovnosti

Robte to stále dookola. O nič iné nejde. Neprestávajte. Vďaka modernej technológii je tento cyklus ešte rýchlejší, ako kedykoľvek predtým. Je to všetko na vás.

Bio:

Steve Kaufmann vyštudoval v roku 1996 politológiu v Paríži, je bývalým kanadským diplomatom a výkonným riaditeľom v lesníckom priemysle. Spolu so svojím synom Markom založil stránku LingQ.com, online systém a komunitu na učenie sa jazykov. Steve ovláda 15 jazykov, napísal knihu s The Way of the Linguist, A Language Learning Odyssey, píše blog The Linguist on Language a má Youtube kanál pod menom lingosteve.

Judith Meyer

Cielené učenie pre úžasné pokroky

Ak by ste mali o šesť týždňov prednášať v cudzom jazyku alebo by ste museli budúci mesiac ísť do zahraničia na pracovnú cestu – ako by ste sa na to pripravili? Tradičné metódy učenia sa jazykov nie sú zlé, niekedy však potrebujete niečo rýchlejšie. V mojej prednáške vám predstavím najlepšie spôsoby, ako sa vysporiadať s nečakanými výzvami, ktoré si žiadajú dosiahnuť špecifický cieľ v učení sa jazyka za minimum času.

Bio:

Judith Meyer žije na pomedzí jazykov, učenia a technológie. Vytvorila jazykové kurzy pre GermanPod101, GreekPod101, ArabicPod101 a mnoho iných stránok, napísala niekoľko kníh o učení sa jazykov, naprogramovala systém strojového prekladu a najnovšie vyvinula LearnYu.com, online kurz čínštiny založený na umelej inteligencii. Má veľmi rada jazykové výzvy, napríklad naučiť sa japončinu za mesiac tak, aby mohla pozerať anime seriály, za 6 týždňov zvládnuť indonézštinu a zúčastniť sa rečníckej súťaže alebo sa naučiť hebrejčinu na takú úroveň, aby sa mohla rozprávať s ľuďmi, a to za 90 dní.

Richard Simcott

Stanovenie si realistických cieľov je úspechom učenia sa jazykov

Prednáška vám dá tipy a triky, ako si stanoviť tie správne ciele a uspieť, a ponúkne vám nápady, ako si vytvoriť učebný plán, ktorý pre vás bude fungovať. Tiež sa pozrieme na to, ako nestratiť počas učenia motiváciu.

Bio:

Richard Simcott je Brit žijúci v Skopje, v Macedónsku. Pracuje ako jazykový riaditeľ v spoločnosti The Social Element a každý rok organizuje podujatie Polyglot Conference. Rád rozpráva krásnymi jazykmi, ale aj o nich.

Benny Lewis

Učte sa jazyky ako superhrdina Daredevil: Ako premeniť vaše slabosti v silné stránky?

Naučiť sa cudzí jazyk je dosť ťažké pre ľudí, ktorí iba cítia, že na to nemajú hlavu. Ale čo ak máte oproti ostatným skutočnú nevýhodu? Čo ak máte poruchu učenia alebo problémy so sluchom, či roky skúseností, že sa žiadny jazyk nedokážete naučiť? Pre tieto a mnohé iné nevýhody môžete mať pocit, že ste oproti iným o krok pozadu a že nikdy v učení neurobíte pokroky.

Benny Lewis musel osobne prekonať niekoľko prekážok, o ktorých by ste si pri prezeraní jeho úspechov nepomysleli, že mu stáli v ceste. Vo svojej prednáške inšpirovanej marvelovským nevidiacim, ale obávaným superhrdinom Daredevilom, sa Benny s vami podelí o metódy, ako premeniť „slabosti“, ktorými sa väčšina ľudí nemusí trápiť, ale vy možno áno, na skutočné výhody.

Bio:

Benny Lewis do svojich 21 rokov hovoril iba po anglicky a musel zvládnuť mnohé výzvy, ktoré mu učenie sa jazykov sťažilo viac, ako iným ľuďom. Všetky tieto problémy však prekonal a stal sa Cestovateľom roka podľa National Geographic, írskym jazykovým ambasádorom pre EÚ, je autorom medzinárodného bestselleru Fluent in 3 Months, ale aj Teach Yourself a vydal aj kurzy Language Hacking na ešte rýchlejšie učenie sa. Hovorí jedenástimi jazykmi na úrovni od A2 po C2.

Pod menom The Irish Polyglot si stanovil misiu inšpirovať čo najviac dospelých ľudí, aby sa dali na učenie sa jazykov, nehľadiac na vek, peniaze, možnosti cestovať, schopnosti alebo iné osobné aspekty. Jeho blog číta milión ľudí mesačne, jeho týždenné e-maily sleduje 300-tisíc ľudí a na Youtube kanáli má viac ako 7,5 milióna pozretí.

Luca Lampariello

Dvojjazyčné preklady: Ako sa vďaka prekladom naučiť akýkoľvek jazyk

Luca Lampariello bude vo svojej prezentácii rozprávať o tom, ako sa dajú pri učení sa jazykov využívať preklady a v niekoľkých praktických krokoch odhalí metódy, ako na to. Dozviete sa prečo a ako prekladať z vášho materinského jazyka do cieľového jazyka, ale hlavne čo a kedy prekladať, aby ste získali pevné základy v akomkoľvek cudzom jazyku.

Bio:

Luca Lampariello pochádza z Ríma. Má titul z elektronického inžinierstva a v Paríži študoval tlmočníctvo. Jazyky sú jeho skutočnou vášňou: v súčasnosti plynulo hovorí desiatimi jazykmi a dohovorí sa v trinástimi. Posledných päť rokov pracuje ako jazykový kouč a koučoval stovky študentov z rôznych krajín. Od roku 2008 jeho videá na Youtube a blog, The Polyglot Dream, prilákali tisícky ľudí a študentov jazykov z celého sveta.